Schoudertherapie
Heeft u ook schouderklachten? Komen de klachten vaak terug? U bent niet de enige! Zeker 1 op de 5 mensen krijgt of heeft te maken met schouderklachten in Nederland. Na rug- en nekklachten zijn schouderklachten de meest voorkomende aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat. De klachten zijn divers en de problemen kunnen door allerlei oorzaken ontstaan. Bijvoorbeeld na een trauma of door langdurige overbelasting. Ook zijn er medische oorzaken zoals artrose, spier- of zenuwuitval en ontstekingsbeelden.
Bij Fysio-Vitaal is Robert Sepers gespecialiseerd in het onderzoeken en revalideren van schouderklachten. Zij zijn hiervoor aanvullend geschoold en maken deel uit van het Schouder Netwerk Groot Drenthe en Schouder Netwerk Nederland.
Het Schouder Netwerk Groot Drenthe (SNGD) is een intensief samenwerkingsverband tussen de orthopeden uit het Scheperziekenhuis in Emmen, het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en enkele gespecialiseerde fysiotherapie praktijken uit Drenthe en het noorden van Overijssel. Door uitwisseling van kennis zijn we in staat de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onze jarenlange ervaring door te voeren in onze therapie. Zo werken we aan de meest optimale behandeling voor mensen met schouderklachten.
De meest voorkomende oorzaak van schouderklachten is een onbalans tussen de spieren rond het schouderblad. Hierdoor ontstaan vaak pees en slijmbeurs ontstekingen. Daarnaast behandelen we vaak schouderklachten als gevolg van overbelasting, instabiliteit, artrose of een frozen shoulder.
Ook als u geopereerd bent aan uw schouder (bijvoorbeeld na een decompressie operatie, een peeshechting , botbreuk of een schouderprothese) kunt u bij ons terecht voor een optimale nabehandeling.
Behandeling
De behandeling hangt af van de klacht die u heeft. Onze schoudertherapeuten helpen u bij revalidatie na trauma of een operatie. Therapieén die worden toegepast zijn oefentherapie, dry needling, manuele therapie en trainen. Het behandelplan wordt volledig op uw persoonlijke situatie toegespitst. De duur van de behandeling varieert en is afhankelijk van de aard van de aandoening. De meeste patiënten zijn na enkele maanden tot een half jaar klachtenvrij. De behandeling na een operatie of bij b.v. een frozen shoulder duurt langer. Soms is een klacht niet volledig op te lossen, maar dan zorgen onze schoudertherapeuten ervoor dat uw klacht zoveel mogelijk wordt verlicht.
Zie voor filmpjes schouderoefeningen de website van Schuitemaker fysiotherapie, klik hier