Coronamaatregelen

 

Wij laten alleen patiënten toe in de praktijk waarbij we met vrij grote zekerheid kunnen zeggen dat ze geen corona of griepverschijnselen hebben. Als u daarom één van de volgende vragen met ja beantwoord neem dan contact op met de praktijk. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die al bij ons onder behandeling zijn. 
 
·       Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: verkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging, koorts (vanaf 38°C) of plotseling verlies van smaak of reuk?
·       Als u volledig gevaccineerd bent kunt u bij milde klachten met ons overleggen of u toch in de praktijk behandeld kunt worden. Wij nemen dan wel meer voorzorgsmaatregelen en zullen u verzoeken een mondkapje te dragen.
·       Heeft u huisgenoten/gezinsleden met één van deze klachten?
·       Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld? 
·       Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
·       Bent u in thuisisolatie omdat u met iemand in contact bent geweest met corona?
·       Bent u op vakantie geweest naar een land waarvoor het advies is "vakantiereizen afgeraden" (code oranje) verzoeken wij u om dit bij ons te melden. We kunnen u dan de eerste 10 dagen na terugkomst uit dit land niet behandelen aangezien er een quarantaineperiode geldt.

Kijk hier welke landen code oranje hebben
Heeft u wel symptomen, laat u dan testen en neem daarna weer contact met ons op. Wij kunnen u ook op afstand helpen door het geven van telefonisch (of beeldbellen) advies en het sturen van oefenschema's. Neem hiervoor contact op met de praktijk.
 
Welke maatregelen nemen wij verder en wat vragen wij van u
 
Het dragen van een mondkapje hebben wij helaas weer in moeten voeren en is dus weer verplicht m.i.v. 8-11-2021.


 
Wij zijn genoodzaakt om de behandelruimtes en de oefenzaal te ventileren gedurende de zomer is dit geen probleem, maar als het kouder wordt zullen we de verwarming wat hoger zetten. Is het dan nog te koud dan zullen we de behandeltijd wat moeten inkorten om tussen 2 behandelingen in de ruimte te ventileren.
·       Reinig uw handen bij binnenkomst en bij vertrek uit de praktijk met de gel bij de ingang. Gebruik na het reinigen van de handen de mobiele telefoon niet meer en zit niet meer aan u gezicht. Doet u dit wel dan eerst de handen weer reinigen
·       Wij verzoeken u nog steeds om alleen naar de praktijk te komen, eventuele begeleiders verzoeken wij om buiten de praktijk te wachten. Er kunnen uitzonderingen zijn, overleg dit met uw therapeut
·       Kom 5 minuten voor de behandeltijd naar de praktijk, om de wachttijd in de wachtruimte zo kort mogelijk te houden
·       Bij contact met andere patiënten of personeel houdt 1 1/2 meter afstand
·       Wij geven geen hand
·       Gebruik papieren zakdoekjes
·       Nies of hoest in de elleboog
 
U kunt in de praktijk in het hygiëneprotocol lezen welke maatregelen we verder hebben genomen om besmetting te voorkomen