Onze nieuwsbrief


Nieuwsbrief december 2018

 

In deze nieuwsbrief:

  • Vergoedingen COPD 2019
  • Verzekering
  • Feestdagen

 

Vergoeding Fysiotherapie bij COPD 2019

Met ingang van 1 januari 2019  wordt fysiotherapie bij COPD voor patiënten met GOLD stadium 2, 3 en 4 vanaf de eerste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Er is echter sprake van een maximaal aantal behandelingen waar de patiënt recht op heeft.Om voor de vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen, moet de patiënt straks aan een aantal criteria voldoen. Het stadium van de COPD moet minimaal GOLD 2 zijn en er wordt  tevens gekeken naar de mate van ernst van de aandoening. Hierbij spelen het aantal longaanvallen en eventuele ziekenhuis opnames een rol. Ook wordt een onderscheid gemaakt tussen het eerste behandeljaar en de jaren daarna.
In de praktijk betekent dit, dat het aantal behandelingen dat wordt vergoed, per persoon sterk kan variëren. In het eerste behandeljaar kan dit 5, 27 of 70 behandelingen zijn en in de onderhoudsfase 0, 3 of 52 behandelingen.

 

Verzekering

De meeste Fysiotherapie behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
In hoeverre de fysiotherapie vergoedt wordt, is afhankelijk van welk aanvullend pakket u heeft.
Indien gewenst, kunt u uw verzekering aanpassen tot 1 januari 2019. Bij uw eigen verzekeraar kunt u de hele maand januari nog overstappen naar een ander aanvullend pakket. Er zijn vaak wijzigingen in de aanvullende verzekeringen. Ons advies is om tijdig uw polis te checken, zodat u voor 2019 de juiste keuze qua zorgverzekering kunt maken.

 

Feestdagen

I.v.m. de feestdagen is de praktijk is gesloten op 25, 26 en 31 december 2018 en 1 januari 2019

 

 

Het team van Fysio-Vitaal wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!!!