Onze nieuwsbrief


Nieuwsbrief April 2022

 

 

 

In deze Nieuwsbrief

Congres

Schoudernetwerk

Valpreventie en balanstraining

 

Congres


Op 8 maart is het jaarlijkse congres van het Chronisch Zorgnet gehouden. Het Chronisch Zorgnet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van o.a. COPD (chronische bronchitis en/of longemfyseem) en Claudicatio Intermittens (etalagebenen). Ook dit jaar was het congres, i.v.m. Covid-19, digitaal. Naast het dagprogramma op 8 maart, waren er op 9 en 10 maart ’s avonds nog keuzesessies te volgen over o.a. leefstijladviezen en inspanningsfysiologie bij chronische patiënten.
Fysio-Vitaal is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet en Jacqueline heeft dit congres dan ook
bijgewoond.

  

Schoudernetwerk


Op 21 maart was er in Spier voor het eerst sinds 2 jaar weer een bijeenkomst van het schoudernetwerk Groot Drenthe. Robert en Jacqueline zijn hier naar toe geweest.
Dhr. Peter van Dalen gaf een presentatie over de methode Mulligan. Dit is een snelle en effectieve manier van fysiotherapie om de patiënt weer pijnvrij te laten bewegen. Het doel van deze mobilisatietechniek is om de gewrichten, spieren en banden in hun natuurlijke stand te brengen.

 

 

Valpreventie en balanstraining

Aniek heeft de cursus “in Balans “ gevolgd, die gericht is op valpreventie en balanstraining. M.n. bij ouderen is vallen, met alle gevolgen van dien, een groot risico. Valpreventie en balanstraining kunnen dit risico verminderen. Aniek is bevoegd om deze training te geven en wil bij voldoende animo hiermee starten. De training duurt 10-12 weken en de kosten worden (afhankelijk van hoe u verzekerd bent) geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie, dan kunt u zich melden bij Aniek of Karin.