Onze nieuwsbrief


Nieuwsbrief oktober 2018

 

In deze nieuwsbrief:

  • Bijscholing
  • Wist u dat
  • Even voorstellen
  • Verzekering

 

 

Bijscholing
 Jacqueline heeft in 2012 de cursus hartrevalidatie gevolgd en heeft nu een 3 daagse bijscholing gevolgd over hartfalen. De begeleiding van patiënten met deze aandoening wordt hierdoor nog meer geoptimaliseerd.
Bij hartfalen werkt het hart minder goed en er wordt daardoor niet genoeg bloed rondgepompt. Er zijn verschillende oorzaken voor hartfalen. Het ontstaat vaak door een hartinfarct of langdurige hoge bloeddruk. Maar ook andere hartaandoeningen kunnen het hart belasten en hartfalen veroorzaken. Klachten zijn onder andere vermoeidheid, kortademigheid en vocht vasthouden.

 

Wist u dat:

  • U gedurende de behandelperiode gebruik kunt maken van onze trainingsruimte om extra te kunnen trainen.
  • U hiervoor een knipkaart kunt aanschaffen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de balie of vraag het uw fysiotherapeut.
  • U bij ons kunt trainen onder deskundige begeleiding. (Fysio-Fitness). Voor meer informatie kunt u terecht bij de balie of vraag het uw fysiotherapeut.

 

Even voorstellen
Mijn naam is Aniek Westerhof en ik ben sinds juni 2018 trots nieuw lid van het Fysio-vitaal team. Ik ben 25 jaar, geboren en getogen in Nieuw-Amsterdam. In juni 2017 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool Groningen en in september 2018 begonnen aan de master opleiding Fysiotherapie in de Geriatrie aan de SOMT te Amersfoort. Mijn hobby’s zijn voetbal en snowboarden. Naast mijn werkzaamheden bij Fysio-vitaal ben ik ook 2 avonden per week bij
sv Twedo te vinden als verzorgster van de jeugdspelers. Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk dat patiënten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven hebben. Hoe krijgen we mensen weer zo optimaal mogelijk in beweging? Hoe kunnen mensen zo gezond en vitaal mogelijk oud worden? Dit zijn vragen waar ik mij samen met de patiënt graag mee bezig houd. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Ik hoop u snel te zien bij ons in de praktijk!

 

Verzekering
De meeste Fysiotherapie behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
In hoeverre de fysiotherapie vergoedt wordt is afhankelijk van welk aanvullend pakket u heeft.
Indien gewenst, kunt u uw verzekering aanpassen tot 1 januari 2019. Bij uw eigen verzekeraar kunt u de hele maand januari nog overstappen naar een ander aanvullend pakket.
Wij adviseren u om de berichtgeving goed in de gaten te houden en tijdig uw polis te checken, zodat u voor 2019 de juiste keuze qua zorgverzekering kunt maken.