Onze nieuwsbrief


Nieuwsbrief juni 2019

 

In deze nieuwsbrief:

  • De Nationale Diabetes Challenge
  • Wist u dat
 

 

De nationale Diabetes Challenge

Huisartsenpraktijk Rijkers en Holwarda doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. Vanaf dinsdag 30 april zijn ze hiermee gestarten Fysio-Vitaalverleent hieraan ook hun medewerking.
De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes. maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Ook mensen zonder diabetes zijn welkom en hierbij wordt rekening gehouden met ieders niveau. In september is de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag, hieraan nemen alle deelnemers uit Nederland mee.
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 door een gezond en actieve leefstijl helemaal van hun medicijnen af.

 

 

Wist u dat

het bij ons mogelijk is om te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut?
Als u, bijvoorbeeld, vanwege gezondheidsproblemen het niet ziet zitten om naar een reguliere sportschool te gaan, kunt u een abonnement nemen voor Fysio-fitness. U kunt dan 1 of 2 maal p/w (in een kleine groep) sporten onder deskundige begeleiding, waarbij rekening wordt gehouden met uw lichamelijke klachten.

 

naast behandeling, ook eigen training belangrijk is voor een goed resultaat?
Daarom kunt u gedurende uw behandelperiode
( maar ook daarna )gebruik maken van onze trainingsruimte. Wij bieden de mogelijkheid om een knipkaart aan te schaffen, waarmee u buiten uw reguliere behandeling om, 8 x extra kunt komen trainen aan de hand van het oefenschema dat u van uw therapeut heeft ontvangen.
Met deze knipkaart staat onze trainingsruimte tot uw beschikking van maandag t/m vrijdag tijdens de reguliere openingstijden van de praktijk, met uitzondering van de uren waarop Fysio-Fitness wordt gegeven.
 
Voor meer informatie, de kosten en de voorwaarden voor zowel de Fysio-fitness als de knipkaart voor zelfstandig trainen, kunt u terecht aan de balie of bij uw behandelend fysiotherapeut
 
Het team van Fysio-Vitaal wenst u een: